Me teemme uudistuksen!

Sote-järjestämisen muutosjohtaja Eija Kellokoski-Kari

Keski-Pohjanmaan maakuntauudistuksessa toteutetaan Me teemme uudistuksen– esittelysarja, jonka aikana pääset tutustumaan maakuntauudistuk-sen henkilöstöön ja muutoksessa mukana oleviin henkilöihin. Henkilöt esitellään nettisivuillamme seuraavien kuukausien aikana. Syyskuun esittelyvuorossa on Sote-järjestämisen muutosjohtaja Eija Kellokoski-Kari.

Mitä mahdollisuuksia näet Keski-Pohjanmaan maakunta- ja sote-uudistuksessa?

Keski-Pohjanmaalla sosiaali- ja terveyspalvelut on jo koottu yhdeksi kokonaisuudeksi Soiteeseen. Uudistuksessa Sote- palvelut liitetään osaksi monialaista maakuntaa ja tämä tuo entistä laajemmat hartiat järjestää palveluita väestölle.  Uudistuksen myötä haetaan vaikuttavampia palveluita ja parannetaan palveluiden tasapuolista saatavuutta sekä asiakaslähtöisyyttä. Tulevaisuudessa suurempaan osaan nousevat sähköiset ja liikkuvat palvelut, jotka mahdollistavat resurssien uudelleen kohdentamista.

Mistä innostut työssäsi?

Saan olla mukana rakentamassa Suomessa täysin uutta toimintamallia sekä valtakunnan tason että paikallistason vahvojen osaajien kanssa.  Vastaavaa mallia ei ole valtakunnassa vielä käytössä ja myös maakuntien olosuhteet poikkeavat paljon toisistaan. Keski-Pohjanmaan kokoiselle maakunnalle soveltuvien ratkaisujen hakeminen yhdessä muiden ammattilaisten kanssa innostaa eteenpäin.

Mikä on haastavinta?

Keski-Pohjanmaalla Soiten rakentamisen myötä maakunnallinen valmistelu on hyvällä mallilla.  Tämän hetkinen valtakunnan tason epävarmuus koko uudistuksen ympärillä heijastuu maakuntaan ja tuo epävarmuutta valmisteluun.  Aikataulut ovat muuttuneet useaan kertaan. Keski-Pohjanmaalla oli valmius edetä myös aiemmalla aikataulutuksella.  

Mikä asia on pöydälläsi päällimmäisenä juuri nyt tänä aamuna?

Tällä hetkellä valmistelussa on palvelustrategia ja maakunnan sote-palveluiden palvelulupaus. THL teki meistä arviointiraportin STM:lle ja teemme vielä osaltamme vähän täydennystä raporttiin. Tavoitteena nostaa esiin niitä positiivisia asioita mitä Soiten myötä on tapahtunut sote-palveluille

Mitä teet työsi lisäksi, mistä saat vapaa-ajalla energiaa?

Saan energiaa perheestä ja juoksu on intohimoni. Juoksulenkillä monet haastavalta tuntuneet työasiat ovat ratkenneet vuosien varrella.